קינוח טפיוקה יכול להיות קצת טריקי. יש כאלה שמשתגעים עליו ונהנים מכל ביס, אבל יש גם כאלה שהמרקם העמילנים של פניני הטפיוקה מרחיק אותם מהקינוח המיוחד. והאמת שבצדק. יצא לי כבר לטעום קינוחי טפיוקה צמיגיים וסמיכים מידי או לחילופין – רכים ונוזליים מידי, ולמרות שפע התוספות והפינוקים שקישטו את הקינוח, שום דבר לא עזר כדי להציל את המרקם הבעייתי.
לדעתי, הדיוק במרקם של הטפיוקה הוא זה שעושה את ההבדל. טפיוקה צריכה להיות רכה, ולא צמיגית וסמיכה, אבל כזו שעדיין הכדורים שבה מוגדרים ולא הופכים עצמם לרוטב שמלווה אותם. המתכון הבא לדעתי עונה בדיוק על הציפייה. בנוסף למרקם, הטפיוקה מבושלת ישירות בקרם קוקוס ומקבלת תוספת נדיבה של מיץ פסיפלורה טבעי, מה שמעמיק את הטעמים שלה והופכת אותה לקינוח פירותי מרענן במיוחד.
אז בואו נעשה קצת סדר.
איך מכינים קינוח טפיוקה מושלם?
פניני טפיוקה –
כדי להכין קינוח טפיוקה משתמשים בפניני טפיוקה קטנטנות בגודל של כ – 2 מ״מ (כמעט בגודל של שומשום). הפנינים הגדולות יותר לא מתאימות כאן. היום אפשר להשיג פניני טפיוקה כמעט בכל סופר וגם בחנויות טבע.
השריה –
פניני הטפיוקה תופחות מאוד במהלך הבישול ומשנות את גודלן, אבל לפניי הבישול משרים אותם כשעה (כדאי לשמור על לוח הזמנים) במי ברז רגילים. ההשריה עוזרת להם לספוח נוזלים ומקצרת את משך הבישול. בתום ההשריה, מסננים את המים ושוטפים את הפנינים כדאי לשטוף חלק מהעמילן שיש בהן.
בישול –
את הטפיוקה מבשלים בישול קצר של כ – 15 דקות על גבי הלהבה הכי קטנה שיש לכם בכיריים. את הבישול עושים בנוזל קוקוס (חלב קוקוס) על מנת שהפנינים יקבלו כבר בבישול טעם קוקוסי, ובתוספת של סוכר. אם אתם לא בעניין של קוקוס, אפשר בהחלט להחליף אותו בחלב רגיל או חלב סויה, אבל אז מומלץ להעשיר את הנוזל בתוספת נדיבה של מחית וניל. אני אוהבת את הטפיוקה לא מתוקה מידי ולכן אוהבת את היחס של שליש כוס סוכר על שליש כוס טפיוקה, אבל אם מעדיפים מתוק יותר, אפשר להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס (100 גרם).
מיץ פסיפלורה –
מיד בתום הבישול מוסיפים לתערובת החמה שבסיר מיץ פסיפלורה. המיץ פסיפלורה לוקח את הטעמים לכיווניים טרופיים מרעננים. כיוון שגם לי אין שיח פסיפלורה בגינה, ואני יודעת שקשה להשיג את הפרי הטרי גם ברשתות השיווק, אבל היום מאוד קל להשיג לאורך כל השנה פסיפלורה קפואה. אני מזמינה אונליין בכל פעם שמזמינה פירות קפואים, הפירות נשמרים תקופה ארוכה במקפיא ובכל פעם שרוצים להכין פשוט מפשירים את הפרי על גבי מסננת או בסיר קטן על גבי הלהבה הכי נמוכה בכיריים (לא מבשלים, רק מפשירים). את המיץ מסננים מהגרעינים. כדי להגיע לכמות של כוס מיץ פרי צריך כ – 10-15 פסיפלורות קפואות. את המיץ מטמיעים היטב בטפיוקה החמה והמבושלת ומעבירים מיד לכוסות ההגשה. שומרים בקירור כמה שעות טובות לפניי ההגשה. הקינוח צריך להיות קר מאוד והוא גם מתייצב במהלך הקירור.
עם מה מגישים?
עכשיו כשיש מנגו טרי, הכי קלאסי להגיש את הטפיוקה עם מחית מנגו (פשוט טוחנים מנגו למחית חלקה במעבד מזון) ועם קוביות מנגו טרי. לא בעונה, אפשר להשתמש גם במנגו קפוא (תוודאו רק שהוא מתוק וטעים לפניי כן). אפשר גם עם מחית פירות יער, מחית תותים בחורף או כל מחית או קוביות פרי אחר שאוהבים.
לפניי ההגשה מצננים את הטפיוקה היטב במקרר, אפשר אפילו להניח עליה מראש את הפירות ולכסות היטב. זה מה שהופך אותה לקינוח אידיאלי לארוחה כבדה. מכינים הכל מראש, שומרים במקרר ומגישים כשרוצים.
טפיוקה פסיפלורה מנגו
מצרכים:
לטפיוקה
- 1/3 כוס (65 גרם) פניני טפיוקה קטנטנות
- 2 פחיות (800 גרם) חלב קוקוס
- 1/3-1/2 כוס (65-100 גרם) סוכר לבן
- 1 כוס (240 מ״ל) מיץ פסיפלורה טבעי מסונן מגרעינים
תוספות וקישוט
- מחית מנגו (מנגו טרי או קפוא טחון במעבד מזון למחית)
- מנגו טרי חתוך לקוביות
- שבבי קוקוס ממותק
- נענע
הוראות הכנה:
מכינים את הטפיוקה
- מניחים את פניני הטפיוקה בסיר/קערה, מכסים במי ברז ומשרים כשעה.
- במסננת דקה מסננים את הטפיוקה מהמים ושוטפים תחת מי ברז.
- שמים בסיר את פניני הטפיוקה, מוסיפים חלב קוקוס וסוכר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על גבי הלהבה הקטנה ביותר בכיריים.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ - 15 דקות נוספות, מערבבים מידי פעם בכף עץ ומוודאים שהתערובת לא נדבקת לתחתית הסיר.
- הטפיוקה מוכנה כשהיא רכה אבל עדיין שומרת על המרקם הכדורי שלה. בשלב הזה מומלץ לטעום ולוודא שהקינוח מספיק מתוק, במידת הצורך מוסיפים עוד סוכר.
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את מיץ פסיפלורה. מערבבים היטב.
- מחלקים באופן שווה בין הכוסות, מכסים ומעבירים לקירור.
- שומרים בקירור 4 שעות לפחות ואפשר גם לילה שלם.
- לפניי ההגשה מניחים על כל מנה מחית מנגו, קוביות מנגו ושבבי קוקוס.
- אם רוצים מעטרים בעלי נענע.
הערות:
צליל אומר
היי אפשר לוותר על הפסיפלורה??
אורי אומר
היי אני עכשיו מכינה את המתכון השתמשתי בפניני הטפיוקה שליש כוס סוכר ו-800 גרם חלב קוקוס אך גם אחרי 15 דקות בישול )אחרי הרתיחה( הטפיוקה עדיין לא הגיעה למרקם בסרטון, האם את ממליצה לבשל עוד? להוסיף עוד טפיוקה? או אולי קורנפלור?
תודה ושבת שלום