עד לפניי כמה שנים אם היית רוצה לטעום מאכל מסורתי השייך לאזור גאוגרפי מסוים, היית צריך לעלות על מטוס ולטוס לאותו אזור בעולם על מנת לשבת במסעדה מקומית שמגישה את אותו מאכל. נכון, גם היום סביר להניח שאם חשקה נפשי באוכל הודי מסורתי אז אולי כדאי שאטוס לניו דלהי, אבל גם אם אם אטוס ללונדון סביר להניח שאוכל למצוא שם לא מעט מסעדות שמגישות אוכל הודי אותנטי. מרגיש לי שישנם באופן יחסי מעט מאכלים שנשארו במקומם, שכמעט ולא זזו וקשה להשיג אותם במקום אחר בעולם מלבד ארץ מוצאם.
אני חייבת להגיד שהופתעתי לגלות שדווקא במטבח הניו זילנדי יש כמה מנות כאלה, שהצליחו להשאר מקומיות וקצת קשה להשיג אותן מחוץ לאיים. העובדה שמדובר באוכל שבחלקו הגיע במקור מאנגליה לא משנה את העובדה שבניו זילנד התפתח מטבח מקומי אופייני העושה שילוב עם מנות מאוריות מקומיות ואוכל מודרני. אם אתם בעינייני תוספי בריאות למשל, אתם בטח מכירים את דבש המנוקה (Manuka) שמיוצר רק בניו זילנד וקצת קשה למצוא אותו בנקודות אחרות על הגלובוס. בתור מישהי שצורכת את הדבש הזה בכל חורף, אני יכולה רק לספר לכם כמה קשה להשיג את הדבש המקורי מבלי לטוס לניו זילנד.
אבל אנחנו כאן קצת פחות בעינייני מאכלי בריאות ויותר בעניין של משהו טעים… אז אחת מהמנות הניו זילנדיות היותר אהובות ופופולאריות היא דווקא גלידה, היא כל כך אהובה ומזוהה עם המקום עד כדי כך שזהו טעם הגלידה המקומי הלא רשמי. אם אתה ניו זילנדי שנכנס לגלידריה מקומית, סביר להניח שהטעם שתבחר הוא גלידת הוקי פוקי.
ומה זה בעצם גלידת הוקי פוקי? הבריטים קוראים לזה Honeycomb והניו זילנדים ״הוקי פוקי״ אבל שניהם מתכוונים לאותו הדבר: לממתק קרמל תפוח וקראנצ'י שקל מאוד להכין בבית.
יש ברשת המון גרסאות להכנת הממתק הזה שמבוסס בעיקרו על חומר גלם שנקרא גולדן סירופ. גולדן סירופ זהו סירופ סוכר מוכן שדומה מאוד בטעם ובמרקם לדבש, אבל עשוי סוכר. הוא כמובן פופולארי במיוחד בבריטניה, אבל קל להשיג אותו בארץ בכל החנויות לצורכי אפייה וגם און ליין. אחרי שניסיתי להכין הוקי פוקי כמה פעמים עם תחליפים שונים לגולדן סירופ, ממליצה לכם להמנע מזה, התוצאה הכי טובה ומוצלחת מתקבלת בשימוש עם גולדן סירופ, כל נסיון אחר עלול להניב ממתק קשה מידי ושובר שיניים. הכנה של הוקי פוקי דומה מאוד להכנה של קרמל ביתי והיא אפילו פשוטה וקלה יותר. לקרמל המתקבל מוסיפים סודה לשתייה שהופכת את הקרמל לתערובת תפוחה ואוורירית עם בועיות אוויר קטנות. כשהקרמל מתקשה שוברים אותו (עם פטיש שניצלים) לשברים גסים. מכינים גלידת וניל ביתית בקלי קלות ומוסיפים לה את השברים הטעימים. מתקבלת גלידה חלומית שאף אחד לא יאמין שהכנתם בבית.
ואם רוצים להיות ניו זילנדים עד הסוף: מגישים את הגלידה עם יין ניו זילנדי משובח, יין מד האוס, מון בלאן קייצי וטעים.
לממתק הוקי פוקי –
שלושת רבעי כוס + 2 כפות (175 גרם) סוכר
4 כפות (80 גרם) גולדן סירופ (להשיג בחנויות תבלינים או בחנויות לצורכי אפייה)
1 כפית (3 גרם) אבקת סודה לשתייה
לגלידת וניל –
1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1 כפית תמצית/מחית וניל
מכינים את ההוקי פוקי –
במחבת עמוקה מחממים על גבי להבה נמוכה בשכבה אחידה ודקה את הסוכר והגולדן סירופ, לא מערבבים עד שמרבית הסוכר מתמוסס. כשהסוכר נמס, מערבבים היטב עם כף עץ וממשיכים לחמם עד לטמפרטורה של 150 מעלות. מסירים מהאש ובזריזות מוסיפים את הסודה לשתייה. מערבבים היטב רק עד לפיזור אחיד. התערובת תתפח מאוד ותהפוך בהירה יותר. מעבירים בזהירות עם מרית סיליקון לתבנית מרופדת בנייר אפייה, נזהרים שלא לשטח או להוציא את האוויר מהתערובת. מצננים לחלוטין כחצי שעה ושוברים לחתיכות קטנות בגודל של 1X1 ס"מ. שומרים כמה חתיכות גדולות יותר לעיטור. מאחסנים בצנצנת זכוכית עד לשימוש.
מכינים את הגלידה –
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, טורפים פנימה את החלב המרוכז והוניל. מוסיפים שברים קטנים של הוקי פוקי ומקפלים היטב. מעבירים למיכל ומקפיאים לילה שלם.
להגשה –
ממלאים גביעי גלידה או כלי מתאים בגלידה, מפזרים מעל שברי הוקי פוקי ומגישים. אפשר להוסיף גם רוטב קרמל.
**בשיתוף מד האוס**
נטלי אומר
יואו, איך אהבתי הוקי פוקי בניו זילנד! נראה פשוט מעולה!
רות אופק אומר
נראה כל כך טעים ומרענן בימי הקיץ החמים שלנו
טליה אומר
נראה פצצה!
אפשר להחליף את הגולדן סירופ בגלוקוזה?
אני יודעת שיש מתכונים שממליצים להשתמש בגלוקוזה במקום בגולדן סירופ. חייבת להודות שניסיתי יותר מפעם אחת ולא אהבתי את התוצאה…
יעל אומר
האם גולדן סירופ זה כמו קורן סירופ??
לא, אלו שני מוצרים שונים.
מצרפת לך קישור לגולדן סירופ –
https://www.grubstein.co.il/product-page/גולדן-סירופ
אחת אומר
מה בכל אופן אפשר להחליף במקום הסירופ?
לא מצליחה להשיג אותו
לצערי הרב תחליפים שניסיתי לא נתנו את אותו האפקט.
הדר אומר
יצא טעים בקטע אחר לגמרי. תודה לך!